השתנה לא מלאה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/08/2011 | 22:50 | מאת: ערן

לעיתים קרובות זמן קצר אחרי שאני מסיים להשתין, לובש את התחתונים והמכנסיים אני מרגיש רטיבות בתחתונים ומגלה כתם שתן. התופעה קיימת גם אם אני נשאר בשירותים מספר דקות אחרי שסיימתי להשתין ומודא שהטלתי את כל השתן. כאילו השלפוחית משאירה אצלה עוד שתן ומשחחרת אותו אחרי שאני מתלבש. למותר לציין שהתופעה גורמת לאי נעימות רבה. אני נאלץ לקחת לעבודה תחתונים רזרויות או להסיר את התחתונים וללכת בלעדיהם. האם זו תופעה מוכרת? אילו סיכות יכולות להיות לה? כיצד ניתן לטפל בה?

18/08/2011 | 13:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

תופעה מוכרת נקרא post micturition dribbling http://www.nursingtimes.net/post-micturition-dribble-aetiology-and-treatment/1628711.article מאמר יפהפה על התופעה. כולל המלצות על טיפול בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה