האם יש דרך להמנע מניתוח פוליפ

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/08/2011 | 12:10 | מאת: אבי

שלום לדוקטור ולכל המומחים. אני בן 62 והתגלה אצלי פוליפ בשלפוחית השתן לפני כחודש. היום עשיתי אולטרסאונד והרופא אמר שצריך לעשות ניתוח להסרת הפוליפ. אני חושש מאוד כי זה ניתוח מאוד חודרני ויש גם פחד מפגיעה באיבר המין כי התבשרתי שהניתוח מתבצע עם צינור לתוך חור השופכה. רק מלחשוב על זה קשה לי. האם יש דרך להמנע מניתוח? האם אפשר לדעת האם זה סרטני או לא לפני ניתוח? אילו עוד אופציות יש לי חוץ מניתוח? האם כדאי להתייעץ עם יותר מרופא אחד בנושא? תודה מראש

09/08/2011 | 18:32 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אם אתה לא מרוצה מהרופא שהמליץ לך על ניתוח אז תפנה לחוות דעת נוספת. לא אוכל דרך הפורום להמליץ או לדחות ניתוח

מנהלי פורום אורולוגיה