דלקות כרוניות בשתן... עזרה!

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/07/2011 | 02:11 | מאת: אדוה

שלום רב, מזה שנה שלמה אני סובלת מדלקות בשתן, חלקן דמיות. ממצאי התרביות -כל פעם חיידק שונה, טופלתי באנטיביוטיקות שונות בהתאמה. במקביל אובחן אצלי לפני כמה חודשים - תאים טרום סרטניים ברירית הרחם. החלתי לטפל בפרוגסטרון. מאז התחלת הטיפול ברחם - הדלקות נעלמו לגמרי. אולם עדיין אני סובלת מכאב תמידי בהטלת שתן. המשכתי בברור האורולוגי. בCT נמצא כי : קיימת אבן כ-2 מ"מ בגביע תחתון של כליה ימנית. אורטר דיסטלי שמאלי לא התמלא בחומר ניגוד. בלוטות לימפה קטנות ברטרופריטונאום. כמו כן ביצעתי ציסטוסקופיה. בתוצאות- רירית שלפוחית תקינה, ו"באזור המשולש - שינויים דלקתיים כרוניים, בעיקר משמאל". האם זה אומר שיש לי עדיין דלקת? מה יכולה להיות הסיבה? האם יתכן קשר בין הטיפול ההורמונלי ברחם לדלקות השתן? (עובדתית, הטיפול משפיע) מדוע עדיין אני סובלת מכאבים? גם הCT וגם הציסטוסקופיה מצביעים על בעיה בצד שמאל. כיצד היית ממליץ לי על המשך הברור / הטיפול? והאם אתה מקבל בקופ"ח כללית? תודה רבה!!

06/08/2011 | 21:07 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אדוה ! תארת בצורה מפורטת את המקרה , ראוי לציון. עדיין חסרים מספר פרטים אותם צריך כדי להשלים את התמונה ולתת תשובה אחראית ומלאה. בעצם ישנם שני דברים: 1. הכאבים שאת מתארת 2.תאים ממאירים ברחם. לגבי הטיפול בפרוגסטרון והשיפור בזיהומים. לא ציינת בת כמה את וזה פרט חשוב. אם את כבר בתקופת הבלות ישנם שינויים ברירית הנרתיק עקב הירידה בהורמונים והידקקות של הרירית. דבר זה גורם לשכיחות יתר של זיהומים בדרכי השתן. הטיפול בפרוגסטרון משפר את איכות רירית הנרתיק ומכאן יכול להפחית את הזיהומים. אם את עדיין מקבלת מחזור , אז הטאוריה שתארתי כאן אינה תופסת מן הסתם הממצא הציסטוסקופי שמראה שינוים בטריגונום (המשלוש כפי שאת מתארת אותו) לא בהכרח מעיד על דלקת חיידקית. יתכן ויש דלקת סטרילית. חשוב לברר מדוע השופכן אינו מתמלא . האם הבלוטות לימפה לוחצות על השופכן ? האם יש הרחבה של הכליה המצריכה ניקוז. השלב הבא זה לפנות לאורולוג שינחה אותך ויעקוב אחר מצבך. אני מקבל דרך קופ"ח כללית במרפאה מקצועית בנתניה. כמו כן דרך כללית מושלם באסותא רמת החייל , תל-אביב בברכה ד"ר עמוס נאמן

07/08/2011 | 01:00 | מאת: אדוה

תודה רבה ד"ר נאמן על התשובה! לשאלתך לגבי הפרטים החסרים - ראשית, אני בת 35, לפני הריונות. כל הדלקות כולל אלה עם הדם החלו לפני שנה בדיוק יד ביד איך שהתחלנו לנסות להרות. לפני כמה חודשים כשהתגלו התאים הטרום-ממאירים ברחם, טופלתי (ומטופלת עדיין) במירנה - ביופסיה אחרונה תקינה! בקרוב יוציאו לי את ההתקן ואני חוששת שהדלקות יחזרו, מה גם שיש עדיין מעט כאבים (אבל לא דלקות ). מחפשת עדיין את הגורם לכל זה, אף גניקולוג למשל לא קישר בין 2 התופעות, למרות שעובדתית ההורמונים הקלו עליי. כתבת לגבי דלקת סטרילית בשלפוחית - אשמח אם תוכל להסביר מה זה והאם אולי זה הגורם? ולגבי השופכן - כיצד מבררים מדוע הוא לא מתמלא? מה הבדיקה הבאה שאני צריכה לעשות? האם אחד מהדברים האלו גורם לי לדלקות או שאולי יש בכלל סיבה אחרת? לצערי אני מתגוררת באזור הדרום כרגע ולא יכולה להגיע אליך, אולם אשמח אם תוכל לתת לי כיוון כדי שאדע מה לבקש מהאורולוג בקופה. תודה רבה ושבוע טוב

מנהלי פורום אורולוגיה