שארית שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/07/2011 | 00:16 | מאת: יפית

ד"ר עמוס נאמן שלום, עקב תחושת אי התרוקנות מלאה ולעיתים תחושת חוסר יכול לשחרר את השתן וצורך בהתרכזות..כמו כן גם התנפחות משמעותית של הבטן כאשר יש לי פיפי,הופנתי לאולטרסאונד דרכי השתן והכליות. תוצאות הבדיקה היו תקינות ללא ממצא מיוחד, למעט שארית שתן לאחר התרוקנות של 78 סמ"ק. האם אין זו שארית גדולה? מה עשויות להיות הסיבות לכך? והאם עלי להמשיך לבדוק את הנושא. אני בת 30, בריאה. התופעה החלה לאחר לידת בני. תודה רבה

04/08/2011 | 12:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

מדובר בשארית שתן מעל הנורמה. חשוב לזכור שבדיקה חד פעמית אינה אינדיקטיבית ולפעמים צריך לעשות מספר בדיקות של שארית שתן. כפי שאת מתארת יש תסמינים המפריעים לך , תסמינים אלו הולכים בקורלציה עם שארית , לכן נראה לי שמדובר בשארית אמיתית. רצוי אפוא לפנות ליעוץ אורולוגי בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה