חשש לפגיעה בפין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/07/2011 | 20:51 | מאת: שי

שלום אני בחור בן 38. בדרך כלל בריא. לפני כחצי שנה שמתי לב שבזמן שנוצרת אצלי זקפה, לפני זקפה מלאה, האיבר התחיל לנטות שמאלה. יש כאילו קיפול במרכז האיבר בחלק השמאלי ( בקע כזה , איזור צר יותר ) ואז בחלק העליון הוא מתיישר וקצת נוטה שמאלה. בזמן זקפה מלאה זה מסתדר והוא עומד בסדר ללא "בקע" לאורכו. אין כאב בזקפה. הייתי אז אצל אורולוג שמתח ומישש בעדינות את האיבר לאורכו ואמר שמרגיש ממש קצת הצטלקויות אבל הוא מקווה ומאמין שזה לא יחמיר ושאחזור עוד חצי שנה. בינתיים לא היתה החמרה. חזרתי היום לאורולוג. הוא כבר לא עובד בקופה והיה מישהו אחר מאוד מאוד לא נחמד ומאוד אגרסיבי בבדיקה. במהלך הבדיקה היום הוא מתח מאוד את האיבר וזה קצת כאב והדבר הבעייתי הוא שהוא לחץ לאורכו בשני הצדדים מאוד חזק בצורה שמאוד כאבה ואמרתילו שזה כואב אבל הוא המשיך. מאז הבדיקה עברו כבר 8 שעות. יש לי צריבה בזמן השתנה ( לא היה לי לפני כן ) רגישות לאורך הפין ותחושה לא נוחה. הסתכלתי עליו אין סימנים של שטפי דם. ניסיתי לראות אם הוא עדיין "עובד" והצלחתי בקושי לייצר זקפה רכה ( אולי גם ממתח ) אבל השפיכה היתה צורבת ומאז השפיכה יש תחושת כאב לאורך הפין. אני מאוד מוטרד וחושש שנגרם לי נזק. 1. האם לדעתך יכול להיות שיש פגיעה באיבר מהבדיקה? אם כן מה לעשות כדי למנוע נזק 2. הוא אמר שיש הצטלקויות קלות ולהתעלם ולבוא עוד שנה. אני חושש שעצם הלחיצה החזקה בשני הצדדים לכל האורך גרמה עכשיו ללחץ כזה שייצור עוד יותר הצטלקויות ועכשיו באמת תהיה פגיעה בזקפה. מה דעתך? מה לעשות? תודה

02/08/2011 | 17:40 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

יתכן שהוא הכאב לך אך סביר להניח שלא גרם לך נזק. לחיצה על הפין גם חזקה לא גורמת לפגיעה ביכולת הזיקפה או בהצטלקויות בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה