אשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/07/2011 | 08:28 | מאת: לירון

לחבר שלי יש בעיה בשק האשכים והוא מאוד בדיכאון מזה. הוא הלך לשלושה אורולוגים מומחים שאמרו לו שאין תפרון לבעיה שלו ואני מאוד מיואשת. הבעיה שלו היא כזו- שק אשכים אחד לפתע(בגיל 23) גדל (ואין שום קר לוורידים ע"פ הרופאים) ועכשיו יש לו שק אחד הרבה יותר גדול מהשני ובנוסף יש עליו גם ציסטה עם נוזל זרע.בכל פעם שהוא עושה פיפי לא נוח לו כי אשך אחד עולה על השני כשהוא יושב לא נוח לא הוא מרגיש שהאשך מחוץ בתוך השק ואין לו מקום. האורולוג אמר שאפשר לנתח ולהוציא רק את הציסטה אבל לדעתו זה לא יפתור את הבעיה כי אחד עדיין יהיה גדול מהשני. אנא עיזרו לי זה דחוף.

09/07/2011 | 11:37 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

כדי לדעת מה הבעיה צריך לבדוק אותו. במקרים דומים שאני רואה לרוב הציסטה גורמת להגדלת האשך ולאחר הניתוח הנפיחות יורדת. צריך לבצע גם בדיקת US תפנו ליעוץ מסודר, אולי אחד האורולוגים שראיתם עשה עלייכם רושם טוב, כדאי שתקשיבו לו. יותר מדי דעות רק יבלבלו אותכם בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה