שלום,אובחנה אצלי וריקוצלה-לחוץ וזקוק למידע.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/06/2011 | 19:43 | מאת: מודאג

בתקופה האחרונה הרגשתי לחץ באשך השמאלי וגיליתי גולה עליו. בבדיקות שעשו לי רופאים צבאיים אובחנה וריקוצלה. הבנתי שהטיפול בה הוא ניתוח קטן. שבוע הבא יש לי בדיקה לספירת זרע. אני בחור בן 20,בריא בדר"כ,מתאמן ואוכל מאוזן. השאלות שלי הן : בבדיקה אמרו לי שלחץ הוריד שלי הוא 2.7. תקין? האם יש עוד טיפולים פרט לניתוח כדי לטפל בוריקוצלה? במידה ואצטרך לעבור את הניתוח-תוך כמה זמן אני חוזר לפעילות פיזית ומינית תקינה?

16/06/2011 | 11:35 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

1. 2.7 האם תקין ? הכוונה ככל הנראה לקוטר הורידים בזמן וולסלווה. יש משמעות להפרש קוטר הורידים לפני ואחרי וולסלווה (הפעלת לחץ תוך בטני) , באופן כללי ניתן להגיד שיש לך וריקוצל 2. יש טיפולים נוספים כגון אמבוליזציה של הורידים (גם זה נחשב לניתוח) נעשה בהרדמה מקומית 3.תלוי איזה ניתוח אתה עובר , לכל מנתח המלצות שונות לגבי התחלת פעילות לאחר הניתוח. אפשר להגיד בביטחה שתוך 3 שבועות תחזור לפעילות מלאה. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה