ניקוז נוזלים באשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/06/2011 | 02:44 | מאת: מיקי

שלום ד"ר נאמן, אני בן 29, בריא לכל הדעות יש לי הידרוצל בינוני באשך שמאל והידרוצל קטן באשך ימין, בעבר היו לי ניתוחי קיבוע אשכים (גיל 10), ניתוח וריקוצל (גיל 16 - והיום גם יש לי וריקוצל קטן) ואיפשהוא על הדרך התפתח גם ההידרוצל. בעייתי היא כדלקמן: התייעצתי עם אורולוג וקראתי כל מה שיש בפורומים על הבעיה והבנתי שניתוח זה הפתרון וניקוז רק יחזור על עצמו. אני לא מעוניין לעבור ניתוח, יש לי הרבה חששות מכך ותחושה שבאופן עקיף זה יצור בעיות אחרות ואני מעוניין להמנע מזה, לפחות לשלב זה. אין לי בעיה לתקופה הקרובה (שנתיים שלוש) ללכת לנקז את זה (הבנתי שבדרך כלל הנוזל חוזר תוך כמה חודשים), זה יכול להיות פתרון מצויין בשבילי ומי יודע אולי זה יספיק. אני לא מוצא אף מקום או רופא שמבצע את הניקור למרות שהוא אמור להיות פשוט. היכן אפשר לבצע זאת? האם אפשר לעשות זאת באופן עצמאי (סיכה או משהו כזה ולחטא שלא יהיה זיהום) והאם יש איזשהיא תרופה או טיפול שיכול לזרז את המסת הנוזלים? אודה לך מאוד על תשובה, מיקי

12/06/2011 | 18:59 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לא ממליץ לך לנסות זאת לבד בבית. אני בכלל לא ממליץ על פעולה זו. אין תרופה שיכולה להמיס את הנוזלים

03/07/2011 | 09:41 | מאת: מיקי

שלום שוב ש"ר נאמן, אתה יודע איזה מרפאות/ רופאים מבצעים ניקוז לנוזלים?

מנהלי פורום אורולוגיה