ריח חזק מהשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

01/02/2009 | 20:18 | מאת: גבי

בן 58 מקבל אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס. מזה זמן רב ריח חזק מהשתן (חומצי) .בדיקות שתן ותרבית תקינות (נבדקו ph ותרבית) ממה יכול לנבוע הריח. צורך בשר לעיתים רחוקות. לרופאת משפחה אין תשובה. האם יש בדיקות נוספות שצריך לעשות?תודה מראש.

03/02/2009 | 22:52 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ישנם גורמים רבים שיכולים לגרום לריח שתן לא נעים: 1. זיהום בדרכי השתן ( ככל הנראה נשלל) 2. מאכלים שונים בעיקר אספרגוס ותבלינים שונים 3. תרופות מסוימות בעיקר אנטיביויטיקה 4. חוסר בנוזלים, אפשר לבדוק בשתן specific gravity במידה וגבוהה יש להגביר את צריכת הנוזלים 5. ישנה מחלה נדירה מאוד שגורמת לריח של דגים מהשתן ומהזיעה, נקרא Trimethylaminuria -fish odor disease. מאובחן ע"י בדיקת שתן. מצ"ב לינק http://www.monell.org/tmau_h.htm של מעבדה שמאבחנת מטופלים עם ריח רע. אתה יכול להכנס לאתר ולראות אם אתה מעוניין בשרות שהם מציעים בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה