מושבות קוקים גרם חיוביים בתרבית שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/05/2011 | 11:09 | מאת: יואב

לפני כשבוע וקצת הגעתי למיון ככל הנראה עם דלקת בדרכי השתן בזמן שכבר נטלתי זינט מהרופא משפחה ומכיוון שלא היה שיפור במצב במיון עשיתי תרבית וכפי שאמרו לי יצרתי קשר לקבל תוצאות לאחר שבוע. בתרבית נמצאו מושבות חיוביות של קוקים גרם. כמו כן בבית חולים קיבלתי אנטיביוטיקה לוריד ודוקסלין לשבועיים. האם הדוקסילין מתאים לטפיל זה או שצריך לבדוק אנטיביוטיקה אחרת? האם טפיל זה מסוכן? תודה מראש יואב

09/05/2011 | 20:03 | מאת: קצת ידע

הבדיקה של רגישות לאנטיביוטיקה היא המהימנה ביותר להתאמה של תרופה נגד זיהום, וזה מה שנעשה בבית החולים. לפי זה ניתנו לך התרופות, אז אין טעם לשאלה אם צריך לתת תרופה אחרת. אם החיות האלה מסוכנות? אם זהו החיידק E.coli הוא נורמלי במעיים אבל אם הוא עובר לדרכי השתן - הוא גורם לצרות. אבל חכה לתשובת הרופא, אולי יגיע יום התשובות...

מנהלי פורום אורולוגיה