כאבים עזים כתוצאה מאבן בכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/04/2009 | 10:18 | מאת: דניאל

ד"ר עמוס נאמן שלום, אני סובל זה כבר מעל לשבוע בכאבים עזים כדקירות המחלישות אותי מאוד כתוצאה מאבן קטנה בכליה שנשארה לאחר 2 ריסוקים. ביום ראשון שעבר הייתי במר"מ וקיבלתי תרופה אופלודקס אחרי הזרקת הרגעה (בשל ריבוי לויקוציטים). ביום שלישי האחרון ברמב"ם קיבלתי את התרופות TAB XATRAL,CAP ROVLATINEX,TAB PAPAVERINE. אני מרגיש מעולף מרבית שעות היום, דקירות הולכות ומתחזקות ותחושה של קשיים בנשימה, בחילות ואף הקאות. יש לי תור רק ביום רביעי לאורולוג ונכון לעכשיו אני מתקשה להבין מה עובר עלי ואיך לתפקד. אמרו לי שהאבן בדרך החוצה. להערכתך כמה זמן אסבול בדרך זו והאם באמת עלי לסבול. והאם אני זקוק לכל התרופות הנ"ל בתוספת לכדורי הרגעה שונים שגם ככה מעמיסים עלי. אודה מאוד להתייחסותך המושכלת.

20/04/2009 | 23:12 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לגבי הסיכוי ליציאה והזמן ליציאה תלוי מאוד בגודל האבן ומיקומה, ככל שהאבן קטנה יותר ונמצאת למטה יותר כך הסיכוי שלה לצאת לבד ומהר גבוה יותר מבחינה סטטיסטית עם זאת יש לזכור שלעיתים אבנים קטנות גורמות לצרות גדולות וההפך. אם הכאב בלתי נסבל עלייך לפנות לבית חולים ויש לשקול הכנסת תומכן (סטנט) כדי לעקוף את האבן. לא אוכל לתת יעוץ בפורום לגבי הפסקה או התחלה של טיפול תרופי או לשנות החלטה של רופא שבדק אותך וקבע טיפול מסוים. אציין רק שטיפול של קסטראל, רווטינקס ופפהורין הוא טיפול מקובל באבנים אך אם אתה מרגיש כל כך לא טוב עלייך לפנות לאורולוג ולשנות את הטיפול בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה