בדיקת free p.s.a

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/04/2009 | 10:08 | מאת: איציק

בימים האחרונים עשיתי בדיקה ולהלן התוצאות : free psa ratio 24 psa 4.21 free psa 1.029 psa לפני חצי שנה התוצאות היו ratio 17 psa5.82 free psa 0.998 בדיקות תוך שימוש באוודארט .השאלה איך להתיס לבדיקות .האם ישנה הרעה בבדיקה האחרונה .מה עוד ניתן לעשות. בתודה

08/04/2009 | 17:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום איציק. מכיוון שמה שכתבתה לא ברור עקב כיווני אנגלית עברית אני רק רוצה לוודא שהבנתי: אתה אומר שלפני חצי שנה הערכים היו 5.82 ועכשיו 4.21 . בעצם יש ירידה בחצי שנה אחרונה ולא עליה (מה שחשוב בסופו של דבר זה ה- TOTOL PSA) האם שתי הבדיקות היו תחת טיפול באוודארט ? אם כן אז צריך להכפיל את ה- PSA פי 2 ויוצא שעכשיו ה- PSA 8.42 שזה גבוה. תפנה לאורולוג שלך עם התוצאות לצורך המשך בירור וטיפול בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה