כאב באשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/01/2009 | 17:42 | מאת: מוטי

יש לי כבר מס' שבועות כאב באשך שמאל או במפשעה שבאזור האשך. שמתי לב שהכאב תוקף אותי אחרי פעילות גופנית, אז הכאב מתגבר ואחרי מנוחה זה נרגע כמעט לגמרי. עלי לציין שכאב כזה היה לי לפני כ-7-8 שנים (הייתי בן 12 בערך) ונשלחתי אז לבדיקה ואולטרה סאונד ולא מצאו כלום. מאז, כל השנים עסקתי בפעילות גופנית מרובה ולא חשתי דבר. רק לאחרונה כאמור החל שוב כאב כזה. מה זה יכול להיות?

03/02/2009 | 17:56 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ! יכולות להיות מספר רב של גורמים לכאב אותו אתה מתאר. אתאר רק מספר מהן: 1. בקע (הרניה ) מפשעתית 2. כאב ממקור אחר המקרין לשק האשכים (בד"כ מהגב) 3. ורידים מורחבים באשך (וריקוצל) כמובן שיכולות להיות סיבות נוספות. ממליץ להיבדק ע"י אורולוג ו/או כירורג לצורך קביעת האבחנה והטיפול בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה