ECTOPIC KIDNEY

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/03/2009 | 17:29 | מאת: אייל

שלום ד"ר , במיפוי כליות DMSA , אליו נשלחתי לאחר כאבי בטן ואולטראסאונד: כליה ימנית קטנה , מודגמת בצורה קלושה באספקט הקדמי של אגן מימין. כליה שמאלית במקום ובדודל תקינים , ללא פגמי מילוי קורטיקטליים. כליה שמאלית 13.5*7.5 ס"מ 381 CC 0.08 id/cc% 29% קליטה בסיכום : non functioning ectopic right kidney התפקוד האבסולוטי של הכליה השמאלית גבוה קומפנסטורי. שאלתי : האם מחייב ניתוח להסרת הכליה הלא תקנית ? האם ניתן לחיות חיים רגילים כך ? האם כדאי לי לבצע בדיקות נוספות ? תודה.

21/03/2009 | 17:38 | מאת: אייל

בן 33

22/03/2009 | 22:04 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אם הכליה הלא מתפקדת אינה גורמת לתסמינים אזי לא חייבים לנתח. אתה יכול לחיות חיים נורמלים לחלוטין רצוי בדיקת דם לתפקודי כליה ולהיות במעקב נפרולוגי, מעקב לחץ דם ומעקב חלבון בשתן בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה