משמעות בדיקות שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/02/2009 | 10:46 | מאת: רוזה

ד"ר שלום רב, סבתא שלי בת 78,עשתה בדיקות שתן ודם,הכל היה תקין חוץ מ Leukocytes 25 TRACE Leu/uL בבדיקות שתן, העניין הוא שמאוד קשה לה ללכת ולכן אינה הולכת לרופא. לא שורף לה ולא כואב לה כלום ובדרך כלל היא בריאה. מה משמעות ליקוציטים בשתן? האם יש צורך בטיפול או בירור נוסף? אם כן איזה? תודה רבה מראש

05/02/2009 | 11:13 | מאת: רוזה

שכחתי לציין שבחודש מרץ שנה שעברה היה לסבתא Escherichia coli היא קיבלה טיפול ומיד אחרי הטיפול עשתה בדיקות שתן חוזרות שהראו Blood 0.06 TRACE mg/dL אך לא קיבלה טיפול שום טיפול ולא הוסבר לה שיש דם בשתן,מאז עשתה בדיקות שתן רק החודש והתוצאות הראו ליקוציטים.

05/02/2009 | 13:35 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

יתכן ומדובר בזיהום בדרכי השתן. במקרים שיש חיידק בשתן ואין תסמינים אז לא מטפלים ע"י אנטיביויטיקה יש לפנות לרופא משפחה ולהחליט האם יש צורך בטיפול

מנהלי פורום אורולוגיה