בעיות/עצירות בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/03/2009 | 16:37 | מאת: gdfgd

אני סובל כבר הרבה זמן בבעיות בשתן כל פעם שאני נמצא מחוץ לבית שלי אז יש לי קושי בהוצאת שתן פשוט כמה שאני לוחץ על מנת להוציא את השתן לא עוזר ואז אני רציך להתאפק עד שאני פשוט מתפוצץ ורק אז יוצא לי השתן..זה קורה לי בעיקר כאשר אני יוצא לטיולים כאשר אני נמצא אצל חברים או בזמן מבחנים בביה"ס ועוד.. הלכתי לרופאה אתמול והיא אמרה לי כי כנראה זה בעיות פסיכולוגיות במוח וזה קורה לי הכל במוח ואני צריך לשנות מחשבה והרגש שלי (חשוב לציין כי בבית לדוגמא אין לי כל בעיות ביציאת השתן אני הולך ויוצא מהשירותים באופן סדיר והשתן יוצא חלק הבעיות מתחילות כאשר אני מחוץ לבית) בכל מקרה הרופא נתן לי לעשות בדיקת שתן,אולטרסאונד,הפניה לאורולוג..עכשיו השאלה שלי היא האם יש דרך באמת לפתור את הבעייה הזאת?כי לדוגמא במבחנים אני יוצא באמצע מבחן לשירותים לא יוצא לי שתן ואז אני סובל כל המבחן מבעיות פיפי ואחרי שאני יוצא מהמבחן אני משתין ממש חלק כאילו לא היה לי עצירות לפני זה..ואותו דבר גם בטבע/בטיולים יש לי מחשבות בראש כל הזמן שמשהו יראה אותי משתין ודברים כאלה ובגלל זה לא יוצא לי השתן וזה מציק לי מאוד. אשמח אם תייעצו לי ותתנו לי פתרון לבעייה תודה

10/03/2009 | 12:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

הפתרון לבעיה הוא פתרון התנהגותי רצוי להתרוקן היטב לפני מבחן ולא לשתות כמויות גדולות לפני המבחן כך שהשלפוחית לא תתמלא בזמן המבחן. לעיתים השתנה בישיבה עם הפעלה לחץ עם הידיים על הסטן התחתונה יכולה לעזור בהתרוקנות בברכה ד"ר עמוס נאמן

10/03/2009 | 13:13 | מאת: gdgf

שלום ד"ר תראה לפני מבחנים אני כן עושה את זה.... אך לדוגמא כאשר אני יוצא לטיולים מחוץ לבית לדוגמא במדבר ושם אני חייב לשתות עקב החוב הרבה מצטבר לי פיפי אשר לא יוצא וזה פשוט מאוד מעיק עלי ועל הלפוחית שלי ולעיתים אני מתחיל להרגיש כאבי ראש ובטן ומתחיל לפעמים גם לעלות לי החום.... מתי אתה חושב שצריך לעשות?אין פתרון לזה לפי הדברים שלך?ניסיתי לעבוד קצת על הראש שלי ועל ההתנהגות שלי אך לא עזר הפיפי עדיין המשיך שלא לצאת?מה לעשות?האם אין פתרון לכך? תודה

מנהלי פורום אורולוגיה