אשך אחד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/10/2009 | 19:28 | מאת: אמא מודאגת

שלום, לבני בןה-17 יש אשך אחד, עובדה שהתגלתה לנו רק עקב בדיקות שנערכו בצו הגיוס לצבא, מאז הופנינו לאורולוג ובעצתו עבר הילד אולטרה סאונד ומיפוי, כשלא נתגלה היכן האשך השני(במידה וקיים) המליץ האורולוג על בדיקת סי.טי אולם הקופה לא אישרה את הבדיקה לאור מה שקראתי לגבי הסכנות במידה ואכן האשך כלוא היכן שהוא בגוף האם רצוי שיעבור את הסי.טי או שלאחר הבדיקות הקודמות אפשר לומר בוודאות כי לא קיים אשך נוסף ואין לי צורך לדאוג שהוא פשוט לא נראה בבדיקות הקודמות ויש סכנה שיצמיח סביבו רקמה סרטנית

16/10/2009 | 12:09 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

במקרים שנמצא רק אשך אחד ההמלצה המקובלת בעולם זה לחפש את האשך השני ע"י החדרת מצלמה לחלל הבטן ולראות אם האשך קיים או התנוון. מדובר בניתוח בשיטת לאפארוסקופיה. CT לא תמיד מספיק מדויק במקרים אלו. עלייך לפנות לאורולוג שמטפל במקרים אלו לצורך בירור. כפי שציינת אם אכן קיים אשך בתוך הבטן יש סיכון שיכול להתפתח לסרטן אשכים בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה