תרופות שמורידות אמת psa

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/03/2024 | 15:02 | מאת: אפרים

מדידת psa כמעקב במצב גליסון 6 מעקב פעיל. מסתמכים על שינויי psa אם לוקחים כדורים שמורידים בעקיפין psa זה לא יכול לגרום לטעות במעקב הפעיל? ו"להרדים" את החולה? כאילו אין שינויים. מה עוד צריך לעקוב כדי שזה לא יהיה המדד היחיד למקרה של החמרה. שאלה נוספת. סרטן מאובחן ונחשב סרטן איטי, יכול פתאום להפוך לאגרסיבי?התאים ישתנו בפתאומיות או שזה מה יש וחיים עם התאים האלה ולא לחשוש שהם יהפכו אגרסיביים, יש מקרים כאלה?

זה לא להרדים, זה מסייע לראות שינויים, ברגע שמתייצב (בד"כ אחרי כשישה חודשים) כל עליה מחשידה יותר. יש אי בהירות אם תא לא אגרסיבי "מתקדם" לתא אגרסיבי, או שהיתה מושבה קטנה של תאים אגרסיבים שתחת המעקב גדלה, בכל מקרה בהחלט גליסון 3+3 בהתחלה עלול להתקדם לגליסון גבוה יותר המחייב טיפול, ולכן נהוג לחזור על דימות וביופסיות

מנהלי פורום אורולוגיה