שינויים במתן שתן ועקצוץ בקצה הפין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/03/2024 | 11:43 | מאת: יונתן

שלום דוקטור. אני בן 40, בריא בדרך כלל. ללא עבר משפחתי של בעיות בערמונית. מזה כשנתיים מתעורר לפנות בוקר פעם אחת (בלבד) לפיפי. לאחרונה מרגיש צורך להתפנות יותר במהלך היום (כ-8 פעמים). כמו כן בסיום ההשתנה מרגיש כמו עקצוץ בקצה הפין ולאחר שאני מתכופף או יושב יוצאות כשלוש-ארבע טיפות נוספות שמלכלכות את התחתונים. בנוסף כשאני יושב, מרגיש לעיתים שהשלפוחית לא התרוקנה עד הסוף. ביצעתי בדיקות דם כלליות בדגש על תפקודי כליות,כבד וסוכר- תוצאות תקינות לגמרי. לא מרגיש קושי או כאב בעת השתנה ולא צריבה, למעט העקצוץ בקצה הפין. רופאת המשפחה המליצה לבצע בדיקת PSA וצילום רנטגן. אני מאוד חושש מבדיקות רפואיות (תמיד חושב על הגרוע מכל..). האם לאור הממצאים שצייניתי יש סיבה אמיתי לדאגה? תודה רבה,

לא, ובאם אין קרוב משפחה מדרגה ראשונה עם סרטן ערמונית לא רצוי לבצע בדיקת PSA בגיל כה צעיר, במיוחד לא כשיש הפרעה במתן שתן

31/03/2024 | 15:25 | מאת: יונתן

ראשית כל תודה רבה. אז מה יכולה להיות הסיבה לתכיפות במתן השתן ולטפטוף לאחר ההשתנה? אני מזכיר שאני בן 40 ללא עבר משפחתי של בעיות בערמונית. שוב תודה

מנהלי פורום אורולוגיה