הסתיידות מפוזרת על פני האשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/03/2024 | 11:18 | מאת: א

היי שלום קיבלתי את תוצאות הבדיקה היום ואני קצת מודאג, ולוקח זמן עד שאני אראה אורולוג האם זה אומר שיש לי סרטן ? האם זה אומר שיש לי וריקוצלה דרגה 2 ? או גם וגם ? אשך ימין: נפח כ- 13 סמ"ק, הודגמו הסתיידויות מפוזרות על פני האשך כביטוי למיקרוליטיאזיס אין לראות גוש לא הודגם נוזל מסביב לאשך. ראש האפידידימוס בעובי תקין, בעל מרקם אחיד. ללא הרחבת ורידים ספירמטיים. אשך שמאל: נפח כ- 9 סמ"ק, הודגמו הסתיידויות מפוזרות על פני האשך כביטוי למיקרוליטיאזיס אין לראות גוש לא הודגם נוזל מסביב לאשך. ראש האפידידימוס בעובי תקין, בעל מרקם אחיד. הודגמה ורידים ספירמטיים ברוחב של עד כ- 0.45 ס"מ ללא עדות להיפוך זרימה בזמן ביצוע VALSALVA כביטוי לוריקוצלה דרגה 2 .

לא סרטן, רצוי להקפיד על מישוש עצמי של האשך אחת למספר שבועות וכן מעקב סונוגרפי פעם בשנה

מנהלי פורום אורולוגיה