מדידת ה psa לפי גיל וקפיצה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/03/2024 | 14:50 | מאת: אריאל

שלום דוקטור אבקש לשאול הבנתי שהוא עןלה עם הגיל. אני בן 58, לפני שנה וחצי המדד היה 1.4 ב8.23,ביצעתי בדיקה שנתית Psa, עלה בבת אחת ל4.12 ואז תוך 3 חודשים בהדרגה, ירד ל1.4 מדידות ביניים, 10.23, 3.53 11.23 ירד ל3, ואז ב12.24, ירד1.4 בבת אחת.!!! עשו לי בדיקת 4k, היה psa 1.7 התוצאה 2 אחוז, בדיקת אצבי אין ממצא. הציעו לשקול ביופסיה.לאבי היה סרטן גליסון נמוך ללא טיפול. שאלתי באם המדד עולה, זה הגיוני שהוא יורד בבת אחת, קראתי שזה רק עולה. זה תופעה שנתקלת בה, על מה יכול להעיד עליה וירידה פתאומית.תופעה חולפת? כי אם זה סרטן זה היה נשאר ולא יורד. אין לי בעיות בהשתנה. אין בעיות תפקוד מיני זיקפת בןקר קבועה. מקיים יחסי מין רגיל. הכניסו אותי ללחץ אודה על עזרתך

PSA הוא מדד לא מדויק, כל אורולוג פגש בגברים ש- PSA קפץ ובהמשך ירד. רצוי להיוועץ באורולוג שמתמחה בסרטן ערמונית

מנהלי פורום אורולוגיה