הקשר בין התאפקות למתן שתן ובעיות זיקפה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/03/2024 | 10:06 | מאת: אנונימי

התשובה של מה שאני בא לשאול כנראה ״לא סביר שקרה משהו עקב המצב״ אבל אשאל בכל זאת לפני כשנה אני הייתי בבר עם חברה כששתיתי קצת בירה לאחר כמה דק הרגשתי צורך מאוד חזק למתן שתן. ואני מניח שבגלל האלכוהול (קראתי על זה קצת) היה לי צורך פתאומי ממש ממש חזק ללכת והשליטה שלי בלהתאפק הייתה פחות חזקה מבדרך כלל אז בכל גופי התאפקתי שלא ללכת כי רציתי להיות מנומס בנוסף לכך ואל תשאלו למה תוך כדי התאפקות ניסיתי להוציא קצת שתן לתחתון ולהחזיר ולהחזיק את כל שאר השתן אחרי מספר דקות של התאפקות חזקה ניסיתי ללכת להתרוקן בשירותים ופשוט משהו היה תקוע היה ממש קשה רק להתחיל לתת מתן שתן הייתי ממש צריך להתאמץ הזרם היה חלש ובאמצע פשוט לא הצלחתי להמשיך להתרוקן התקיעות הזאת הייתה במשך כמה ימים באותו זמן התחילו לי בעיות זיקפה לאחר כמה ימים התקיעות השתחררה והתחלתי להשתין יותר מבעבר כשהתקיעות השתחררה ראיתי שיפור בזיקפה אך עדיין הזיקפה לא חזקה או מחזיקה כמו לפני המקרה הזה ואני יודע שזה נשמע קצת מוזר או לא הגיוני אבל האם זה הגיוני שנוצר לי בעיות זיקפה עקב המצב הזה? אם כן למה ואיך ניתן לאבחן או לטפל? תודה מראש ד״ר על השאלה הארוכה והמוזרה הזו.

08/03/2024 | 14:51 | מאת: שלום

שלום אנונימי אשמח להתייעץ איתך בנושא עקב מקרים ובעיות דומות המייל שלי [email protected]

יש תרופות לזקפה שמסייעות במתן שתן ולכן יכול להיות קשר מסוים. ממליץ ליטול תרופה שמסייעת למתן שתן ולזקפה בשלב ראשון ולראות איך מתקדם

מנהלי פורום אורולוגיה