הידרונפרוזיס לבחורה מונשמת/הכרה חלקית לאחר פעולת ריסוק אבנים בכיס השת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/03/2024 | 10:55 | מאת: חני

ביתי במצב של הכרה חלקית/מונשמת כ 3.5 שנים. התגלו לה אבנים שלא היו קיימות בעבר בכיס השתן ובכליות(אחת בכל אחת בגודל כ 5מ"מ) באוגוסט 2023 עברה פעולת ריסוק רק בכיס השתן. במעקב ה US חודשיים מאוחר יותר התברר שיש לה -הידרונפרוזיס והידרואורטר -קל-בינוני בכליה אחת ללא חסימה של אבן. שמו לה קטטר ולאחר כשבועיים -כמעט נעלמה הבעיה. השאלה כמה זמן היא צריכה להיות עם קטטר? היא בסהכ מתרוקנת.

שאלה סבוכה, אם העבירה אבן ולכן ההידרונפרוזיס חלף אולי לא חייבת קטטר, אבל אם בלי קטטר יש הידרונפרוזיס אזי צריך לשקול או קטטר או צנטור ע"י מטפל

מנהלי פורום אורולוגיה