השפעת מתן טסטוסטרון חיצוני

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/03/2024 | 23:09 | מאת: ניר

ד"ר שלום, אני בן 35, נמצא לי טסטוסטרון נמוך בדם לפני מעל לשנה. התחלתי לקחת טסטומקס וגיליתי 2 תופעות שדי מטרידות אותי: הראשונה זה שכמות השפיכה שלי ירדה משמעותית, השניה זה שהאשכים שלי קטנו בצורה משמעותית. קראתי באתרים שמתן הורמון טסטוסטרון בגוף בצורה חיצונית, פשוט מדכא את פעילות הייצור הטבעית של הטסטוסטרון באשכים ולכן גורם לירידה בכמות הזרע ולהתכווצות האשכים. האם יש פתרונות חלופיים שלא גורמים לכך? איך מגלים מה הסיבה לכך שההורמון לפתע ירד בגוף ואם אפשר לטפל בסיבה לירידה בייצור הטבעי?

בעיה מורכבת, רצוי לפנות לאנדוקרינולוג. מאד לא באנלי לתת לאדם צעיר טסטוסטרון חיצוני, חשוב לוודא שההחלטה התקבלה עם גוף ידע מספק ובשיקול דעת הולם

מנהלי פורום אורולוגיה