Chronic Prostatitis

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/02/2024 | 16:46 | מאת: אבי

שלום רב ד"ר - בן 51 , בריא . לפני כחודש הרגשה של תכיפות במתן שתן במשך היום ללא תופעות אורולוגיות נוספות ומדי פעם כאבי גב תחתון . בדיקות דם ושתן ן כולל תרבית תקינות מלבד PSA-5.18 (בדיקה בוצעה כ 12 שעות לאחר שפיכה) .בבדיקה ידנית (אצבע) אורולוג איבחן דלקת בערמונית , קיבלתי קוקטייל של אנטיביוטיקה ל 10 ימים , המלצה להתנזר ממין 4-5 ימים לפני חזרה על בדיקת PSA .אני מוטרד , האם מדובר באמת בדלקת או במשהו ממאיר . האורולוג לא המליץ על בדיקות נוספות בשלב זה. עדיין נוטל אנטיביוטיקה ובזמן נטילת האנטיביוטיקה אפיזודה של חום עד 38.5 (נטלתי אקמול) וכאבי גב תחתון. הרי כאב גב יכול לקרות לכל אחד , אפיזודה של חום? אנחנו בחורף לא חסר מחלות חורף. מה הלאה? האם זה הפרוטוקול המקובל או שעליי לבקש בדיקות נוספות? לא נבדקתי בעבר ל PSA כך שאין לי למה להשוות . ללא רקע משפחתי של מחלות ממאירות בכללי וערמונית בייחוד. תודה רבה .

בהחלט רצוי לסיים טיפול אנטיביוטי ולהמתין מספר ימים בטרם בדיקת דם ל- PSA

מנהלי פורום אורולוגיה