שאלה בקשר לניתוח עתידי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/02/2024 | 11:21 | מאת: גיא

בוקר טוב אמא שלי בת 80 יש עברה 3 ניתוחי turbt מזה כל 6 שנים בהצלחה. בד"כ בריאה הניתוח האחרון היה בחודש 07/23 כריתה מלאה בגודל של 5 מ"מ. לאחר מכן ביצעה 9 שטיפות bcg לאחר כחודשיים בוצה בדיקת ציסטקופיה והיא היתה תקינה בשתן ציטולגית שבוצעה יחד - נמצא חשד לאטיפיה חשוד לממאיר. לאחר מכן בוצעו 3 בדיקות שתן הן בבית החולים והן בקופת חולים - והן היו תקינות בחודש 01/24 בוצעה בדיקת שתן בבית החולים שיצאה לא תקינה עם תאי tcc ע"מ לשלול חשד לגידולים בכליות וכו' - בוצעה בדיקת ct מקיפה לדרכי שתן וכליות - והיא יצאה תקינה לחלוטין. כיום הרופא מבקש שוב ניתוח בהרדמה מלאה במהלכו תבוצע שליחת שתן לציטולוגיה משופכנים ומכיס השתן וביופסיותאקראי של כיס השתן . האם ניתוח זה הכרחי או שהיתה ממליץ על אופציה אחרת אנא תשובתך בשל גילה של אמי וכל הנובע מניתוח שאולי אפשר למנוע. תודה מראש

אם ציטולוגיה חיובית לתאי TCC רצוי לבצע ביופסיות ובדיקת ציטולוגיה סלקטיבית

מנהלי פורום אורולוגיה