הערמונית קטנה או טעות "מדידה"

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/01/2024 | 18:13 | מאת: דן

לדר שלום בן 52 ובריא. לפני שנתיים ארוע ראשון של אבן CALOX בשופחן. הוצאה עי הליך. מא במעקב US אחת לשנה. בנוסף, כמה שנים עם ייתר פעילות בלותת מגן בשל קשר טוקסי שלא היה מטופל. בזמן הופעת האבן, ובשתי בדיקות US חוזרות, ערמונית בגודל 41 ולאחר מכן 44 מ"ל. בתחילת אוגוסט 23, סוף סוף בעיית יתר הפעילות טופה עי כריתת אונה. חמישה חודשים לאחר מכן, בבדיקת US שגרתית שיצאה תקינה, להפתעתי, רשום גודל ערמונית 34 מ"ל. בפעם האחרונה היה 43 מ"ל. הייתכן קשר לייתר הפעילות שגרם לגדילה שפירה (בוצע DRE תקין, PSA לא בוצע בגל האבן מחשש קבלת תוצאה שגויה). אין תסמיני LUTS גם כאשר הגודל היה 43. בחישוף ברשת, יש פרסומים שמקשרים בין ערמונית לבלותת מגן אבל התוצאות לא עקביות וסותרות (במקום אחד רשום יש קשר ובאחר רשום שלא...) אשמח לשמוע את דעתך בנושא תודה

אין קשר מוכח והחלטי, אבל עשוי להיות קשר. בכל מקרה בדיקת US אינה טובה להעריך גודל הערמונית ואין צורך לייחס יותר מדי חשיבות לגודל ע"פ בדיקה זו

מנהלי פורום אורולוגיה