התייעצות לגבי בטמיגה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/01/2024 | 17:18 | מאת: צדי

היי, אני לוקח כבר כמעט 5 שבועות בטמיגה . כאשר הבעיה היא כמות הפעמים של הצורך להשתין (בלילה זה הכי מפריע לי) + דחיפות (שאני יכול להתאפק זמן מסויים במהלך היום אבל במהלך הלילה לא שייך עניין ההתאפקות כי אני מתעורר עם צורך להשתין) . בשבועיים הראשונים הייתה השפעה מסויימת ולאחר מכן ההשפעה פחתה ויתכן שהיא כן משפיעה קצת עכשיו. כאשר הדבר שהכי מפריע לי והכי בעייתי זה התעוררות כמה פעמים במהלך הלילה עם צורך להשתין . 1. אחרי כמה שבועות אפשר להגיע למסקנה אם הכדור עוזר או לא? והאם הוא עדיין יכול לחזור להשפיע לטובה למרות שעברו כבר כמעט 5 שבועות? 2. כאשר הבטמיגה לא עוזרת/עוזרת באופן חלקי, מה האפשרויות הטיפוליות לכדור חיזוק או כדור אחר? כאשר הדבר שהכי חשוב לי הוא מיעוט תופעות לוואי כמו בבטמיגה שאין לי תופעות לוואי? פשוט ראיתי שיש כדורים שגורמים לעייפות ויובש רב בכל הגוף... 3. האם יש משמעות לכמות המים שאני שותה עם הבטמיגה - קצת מים, בערך שלוק מספיק או שיש כמות מינימלית של מים שחייבים לקחת עם הכדור? כדי שלא אשתה עם זה יותר מים ממה שמותר ואז הכדור יהיה פחות מרוכז בקיבה... תודה רבה!

אם אין שיפור כלל לאחר מספר שבועות אין טעם להמשיך יש תרופות ממשפחת אנטיכולינרגיות שיכולות לסייע

מנהלי פורום אורולוגיה