אשמח להסבר תודה רבה.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/01/2024 | 16:25 | מאת: אוסנת

שלום דוקטור, לפני כשנה ביצעתי us ונמצאה אצלי ציסטה קורטיקלית מרכזית בכליה ימין עם הסתיידות סמי עקיפת 27 מ"מ. כעת ביצעתי us חוזר ועדיין נמצא ציסטה פאראפלבית 27 מ"מ עם מחיצה עדינה. יש לי 2 שאלות פשוטות על מנת להבין. 1. כפי שניתן לראות הציסטה נשארה בגודלה 27 מ"מ. האם זה סימן טוב שהיא לא גדלה מאז? 2. בus מלפני שנה ראו ציסטה עם הסתיידות. כעת בus החוזר שעשיתי ראו ציסטה עם מחיצה עדינה. לדעתך על מה זה מעיד ומה זה אומר שאז ראו הסתיידות וכעת מחיצה עדינה? מודה לך.

מעיד ש- US זה כלי סובייקטיבי שיכול לסייע באבחנות. ציסטות פשוטות לא מחייבות מעקב

מנהלי פורום אורולוגיה