שאלה לאחר US בטן וכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/12/2023 | 10:43 | מאת: אלון

היי ד"ר, אני בן 48 ובבדיקת ת us בטן וכליות נמצא : בכליה שמאל הודגמה ציסטה פראפלבית עם הסתיידויות בדופן כ1.6- ס"מ. בקוטב התחתון בסמוך לציסטה הפאפלבית מוקד היפראקואי זעיר, אבן? בנוסף הודגמה ציסטה קורטיקלית כ0.7- ס"מ. בלוטת הערמונית בנפח כ58- סמ"ק. שאלותי הם: 1. האם הציסטות שנמצאו מסוכנות ומה יש לבצע בעקבות ממצא זה? 2. האם בלוטת הערמונית גדולה מאוד ויש לטפל בה ולשלול סרטן? ראוי לציין שיש לי בעיות שאני לא מצליח לרוקן באופן מוחלט את שלפוחית השתן וצריך ללכת לשירותים מידי פעם לרוקנה. תודה ויום טוב

ציסטות לא מסוכנות שלילת סרטן ערמונית קשורה לגיל והיסטוריה משפחתית ולא לגודל ערמונית

מנהלי פורום אורולוגיה