כאב באשך ובטן תחתונה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/11/2023 | 21:22 | מאת: א

שלום ד״ר, אני גבר בן 33, כרגע ללא ילדים, בימים אלה מעוניין להביא ילד לעולם עם בת זוגית. (טרם התחלנו, אך קיים פחד בנושא) בשלושה החודשים האחרונים אני סובל מכאבים באשך ימין ובטן תחתונה בצד ימין. (קרה לי לפניי כ5 שנים דבר דומה שעבר לבד לאחר כשנה של סבל) הייתי אצל אורולוג בקופת החולים ששלח אותי למספר בדיקות שתן ואולטרסונד אשכים. בבדיקת דם נראו כי קיימות כדוריות לבנות בשתן בטווח של 75 הוחלט ע"י אורולוג בקופת החולים על לקיחת doxyllin ל 10 ימים. במקביל בוצעה בדיקת אולטרסונד ללא ממצאים חריגים . לאחר לקיחת ה doxyllin10 ימים בוצעו בדיקות שתן חוזרות שבא כל הממדים נראו תקינים. כיום כשלושה חודשים מהתסמין הראשון לכאב באשכים, הכאב עדיין קיים באשך ימין, ובבטן התחתונה, כאב שמגביר מעט בזמן הטלת זרע. הכאב אינו תמידי, הוא בא והולך, איני יודע להצביע על הנקודות שזה קורה, אך אני יודע להגיד שכאב קיים גם בצד ימין של הבטן התחתונה זו שמוסתרת ע"י התחתונים. (לפעמים כאב חזק) לשם כך אני בימים אלה נמצא בבית עם מכנסיים ללא תחתונים בכדי לייצר שחרור באזור זה, אחרת נוצר כאב. כמו כן מרבה ללכת עם תחתונים מאוד משוחררים ולפתוח כפתור בכל מצב של ישיבה אחרת יש לי כאב. כמו כן הטלת השתן אינו בלחץ גבוהה מאוד ובנוסף קיימת שפיכה של כ5-8 טיפות שתן לאחר התרוקנות מלאה ביום התלת השתן. דבר שקורה גם הוא רק בתקופה האחרונה. בעקבות כך נשלחתי ע"י הרופא בקופה לביצוע בדיקת אורופלומטריה עם אולטרסונד בשל טפטוף הטיפות, אך כלל הנראה אין זה קשור לכאבים באשך ימין להבנתי בלבד. בבדיקות נראה שיש התרוקנות מלאה ואם לחץ סביר, לדברי הרופא הגרף בתחילת השטן היה צריך להיות גבוהה יותר. כמו כן, נראה אך לא בוודאות כי כמות הזרע קטנה מבעבר והזרע מאוד דליל במרקם ונדרש לבצע סחיטה על מנת להוציא את כל הזרע, כאילו שאין יכולת דחיפה פנימית בתואם לשתן. הרופא בקופה נתן לי אלפו-קל Xl לבדוק האם הדבר הינו תסמין של גידול ערמונית, נוטל מזה כשבוע אך ללא שינוי כלל. לסיכום : כאב באשך ימין לרבות בטן תחתונה מזה כשלושה חודשים. ללא ממצאים בבדיקות השתן החוזרות, כמו כן ללא ממצאים באולטרסונד. בנוסף הטלת שתן וזרע לא בלחץ גבוהה, טפטוף של מספר טיפות לאחר ישיבה בסיום מתן שתן ושפיכת זרע, בנוסף כמות זרע לא כפי שהייתה בעבר ומאוד דלילה כמו מים, ונדרש לבצע סחיטה על מנת להוציא זרע נוסף חבוי. קיים גם כאב בגב התחתון כמעט תמידי. אשמח לשמוע חוות דעת שלך בנושא, אני כבר מייואש וסובל מאוד.

למי שמנסה להורות רצוי לא לקחות אלפוזוסין. כאב באשך זו בעיה שכיחה, רצוי ליטול NSIADS לגבי נפח הזרע, נא לבצע בדיקת זרע

13/11/2023 | 10:33 | מאת: א

ראשית תודה רבה. מהיום אפסיק עם אולופוזין. לדברי הרופא ששאלתי נאמר לי כי לא מפריע להורות בניגוד לתרופה אחרת מאותה משפחה (אומניק) שמפריעה לפליטת הזרע כל זמן שנלקחת שאלה חשובה אשמח לתשובה, האם יתכן ומדובר בדלקת ויתרת האשך ? במגע אני מרגיש כאב חד בויתרת האשך. מהיום הראשון שהגעתי אל הרופא לפניי כשלושה חודשיים לחיצה על ויתרת האשך הרגשתי את הכאב כבר אז. כאב באפידידימיטיס וכך זה עד היום. לפניי 5 שנים היה לי כאב בדיוק כזה ולהבנתי עבר לאחר טיפול תרופתי אנטיביוטי ארוך. כפי שניתן לראות בבדיקות המקור *אינו* מחלות מין או ממצא באשך (ביצעתי אולטרסונד שיצא גם הוא תקין) ומכך מדובר ככל הנראה בזיהום שקרה לי במקלחות של חדר הכושר. כמו כן, להבנתי ברגע שמדובר בדלקת כרונית אין נפיחות וכך גם אצלי, הכאב ללא נפיחות. הכאב מורגש בויתרת האשך במגע או בלבישת תחתונים צמודים, כמו כן הקרנה לאזור בטן תחתונה וגב תחתון. תסמיני כאב ראש שאני חווה גם הם יכולים להצביע על הדבר להבנתי .? בשיחה האחרונה שלי עם הרופא קיבלתי ciprogis 500mg*1 למשך 6 שבועות. האם הדבר מקובל? חשוב לי לקבל חוות דעת נוספת 🙏🏻

מנהלי פורום אורולוגיה