היי אשמח לשאלה לגבי קלבסיאלה בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/10/2023 | 16:59 | מאת: נעמה

שלום דוקטור, אשמח לעזרתך. אני בת 25. לפני חודש היו לי כאבי בטן בבטן התחתונה וכאבי גב, הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקת שתן והיא יצאה תקינה לפני מספר ימים עשיתי שוב בדיקת שתן מאחר והכאבים חזרו ויצא שיש לי חיידק מסוג קלבסיאלה בדרכי השתן. הבנתי שהסיכוי להידבק בו הוא אך ורק בבתי חולים ולא הגעתי לשום בית חולים לאחרונה, אך ורק מוקד לחצי שעה (לא יודעת אם קשור) הרופאה שלי נתנה לי לקחת אנטיביוטיקה השאלה היא אם יש אפשרות להידבק בחיידק הזה שהוא לא מבית חולים? חשוב לי להגיד שאני מאוד סטרילית האם ניתן לטפל בו בדרך טבעית ללא צורך באנטיביוטיקה? אני מאוד בסטרס לאחרונה, גם אשמח לדעת אם קשור לנושא והאם הוא מסוכן? לצערי גוגל לא נותן תשובות נעימות ומספקות

ניתן להידבק בקלבסיילה גם מחוץ לבתי חולים, רצוי לבצע US לשלול אבנים בדרכי השתן. הטיפול בחיידק עם תסמינים הוא רק על ידי אנטיביוטיקה

מנהלי פורום אורולוגיה