שותה המון מים וקושי להתאפק

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/09/2023 | 12:50 | מאת: אבי

שלום רב. הבן שלי בן ה-25 שותה המון מים וכשאני רושם המון,אני מתכוון להמון.הוא שותה בערך כל שעתיים ליטר מים מהבוקר עד הלילה שהולך לישון. הבעיה היא כשהוא מרגיש צורך להטיל שתן הוא פשוט לא יכול להתאפק יותר מחמש דקות ואני פשוט רציתי לדעת אם זה נורמלי שהוא לא יכול להתאפק יותר מחמש דקות? לדבריו הוא מרגיש פתאום צורך עז להטיל שתן והצורך לא מגיע בהדרגה אלא "בפתאומיות". יש לציין שכשהוא מטיל שתן הזרם הוא חזק ואין לו שום בעיה להטיל שתן. לסיכום-האם זה נורמלי שאם בגלל שהוא שותה המון מים הצורך להטיל שתן מגיע באופן מיידי ולא הדרגתי והוא לא יכול להתאפק יותר מחמש דקות?

שתיה מרובה עלולה להחשיד לסכרת, יש גם שתיה מרובה פסיכוגנית. צריך לוודא שהמלח בדם לא נמוך. לגבי התאפקות בעיה שכיחה ולא מסוכנת

מנהלי פורום אורולוגיה