חשיבות מדד ה p s a בגידול סרטני

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/09/2023 | 20:48 | מאת: ערן

מציינים שמדדp s a אינו רק לסרטן ערמונית אלא גם למצבים אחרים כמתגלה גידול סרטני המדד p s a הופך לבקרה על התקדמות הגידול אם אינו עולה זה אכן עצירה של התפתחות הגידול או שזה לא כך. אם יש תרופות או חומרים שגורמים לירידת ה p s a אז בהתאמה זה אומר שהגידול נסוג, או שזו אשליה. מרגע שנתגלה גידול, יש להתייחס למדדp s a,באופן מוחלט לבקרת גידול או נסיגה אם בכלל יש מקרי נסיגה. או שיש מדדי בקרה אחרים או שחייבים לעשות שוב דימות

PSA הוא מדד בעייתי, כעיקרון, רק אחרי כריתה רדיקלית של הערמונית הוא הופך למדד מאד מדויק, בשאר המקרים מאד לא ספציפי

מנהלי פורום אורולוגיה