צריך טיפול בבעיה בערמונית?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/09/2023 | 14:02 | מאת: אוריאל

בדימותm.r.i יש לי BPH1, כלומר הגדלת ערמונית, 38סמק. ובAPEX ממצא 4 מ"מ. דרגה3. אין לי כל בעיות מורגשות , מתן שתן בזרם חזק מאוד אחיד, רק בסןף טיפוף קל בלבד בסיום. איך ניתן לדעת ממה נגרם השינוי בסוף מתן שתן, מההגדלה של הערמונית, או מהלחץ בAPEX, שלפי דר גוגל זה אזור בעייתי מאוד של שפעה מערכת השתן. יש בכלל דרך לטפל במצב כזה אני ב58, נטול בעיות רפואיות בכלל. לפי ההסברים שנתנו לי כנראה שיש לי סרטן התחלתי, לאבי היה גם סרטן בערמונית שלא התקדם עד גיל 85, 17 שנה דרגה נמוכה. אני בעד לא לעשות טיפולים פולשניים מיותרים. שאלתי במצב זה יש איך לאבחן ממה השינוי במתן שתן שכנראה מתדרדר, או שזה מצב שיכול להשאר ככה הרבה שנים, לאור הממצאים. הרבה הסברים, לא מבין מה נכון לעשות. תודה

יש חשד קל לממצא המחייב ביופסיה, יחד עם היסטוריה משפחתית מצדיק לשקול ביופסיה, לפי התוצאות ניתן לשקול אם צריך טיפול או אפשר מעקב

מנהלי פורום אורולוגיה