הוצאת קטטר לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/08/2023 | 13:20 | מאת: מריומה

ילדתי ביום חמישי האחרון לידה טבעית עם אפידורל שנמשכה 30 שעות. 3 שעות לאחר הלידה חובר לי קטטר פעם אחת ונותק במחלקת התאוששות כי התקשתי במתן שתן. לאחר מכן כשהועברתי למחלקה עברו עוד 4 שעות, הרגשתי שהשלפוחית שלי מתפוצצת בבדיקת אולטרסאונד ראו ליטר וחצי בפנים, חיברו אותי שוב לקטטר למשך 24 שעות וניתקו. הצלחתי לתת מעט שתן בטפטופים אחרי הניתוק אבל לא משהו מספק. אחרי 12 שעות ראו שהשלפוחית מלאה עוד פעם בליטר וחצי אז חיברו אותי ואמרו למשך 48 שעות , ועכשיו ממליצים להמשיך להשאיר שבוע. השאלה שלי אם שבוע זה לא יותר מדי זמן ועדיף לנסות לתת לגוף לעשות את שלו. כמה זמן מומלץ לחבר לאחר לידה? ומה בנוגע למצבי האישי? תודה

תופעה מוכרת וידועה, מאידך אין הסבר פזיולוגי מדויק מדוע קורה ולכן לא ניתן לתת תשובה מתמטית רק להעיד מנסיון שאמור להסתדר. שבוע ימים נשמע סביר אבל ניתן בהחלט לנסות קודם

מנהלי פורום אורולוגיה