שאלה לגבי וריקוצלה ועוד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/08/2023 | 05:50 | מאת: ניר

בינואר אובחנתי עם וריקוצלה קל, במאי התחילה נפיחות מעל האשך השמאלי, בחודש יוני ניגשתי לבית החולים ואחד הרופאים אמר שזו נפיחות שלא אופיינית לוריקוצלה ושלח אותי לצילום, הצילום יצא תקין ולא נמצא אף ממצא נוסף חוץ מהוריקוצלה, מה שמאוד מוזר כי מה גרם לנפיחות? יכול להיות שפספסו משהו? הנפיחות המשיכה עד עכשיו והיא בעיקר נראית לעין כאשר האשכים במצב רפוי, בנוסף אני יכול להבחין במין עיגול ממש קטן כזה מעל האשך השמאלי אבל אני פחות מרגיש אותו במגע( ראיתי את העיגול הזה גם ביוני לפני שניגשתי לצילום, לא משהו חדש) מכיוון שהנפיחות המשיכה עד עכשיו והיא נורא הלחיצה אותי אז ניגשתי לאורולוג, כשהגעתי אליו הייתי נורא לחוץ אז האשכים שלי לא היו במצב רפוי אז הרופא לא הצליח להבחין בנפיחות, הוא בדק אותי ונגע בכל האזורים ואמר שנראה לו שהכל תקין ושגם הוריקוצלה היא מאוד קלה אם בכלל קיימת. הנפיחות ממשיכה עד היום וזה נורא מפריע לי ומלחיץ אותי, גם ה"עיגול" שאני מבחין בו מעל האשך קצת מלחיץ אותי. יש סיבה לדאגה? זה שהאשכים יצאו בצילום בגודל שווה יכול לגרום לי לשלול ולא לחשוב שזה מחלה רעה? אשמח לתשובה מעמיקה דוקטור, זה נושא שנורא מלחיץ אותי ומונע ממני לחיות את חיי היום יום שלי כרגיל, אתה חושב שהכל בסדר ושאני יכול להתעלם מכך? יש מצב שזה הידרצולה או ספרמטוצלה?

US מזהה הידרוצל או ספרמטוצל, וריקוצל מתאפיין בנפיחות מעל האשך השמאלי, משמעות השם מלטינית שק תולעים, היות וורידי הדם הבולטים מזכירים תולעים. אין מקום לדאגה

מנהלי פורום אורולוגיה