פיתרון לערמונית מוגדלת שפירה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/07/2023 | 00:13 | מאת: יחיאל

ד"ר שלום, בן 51 מזה מס' חודשים מתן שתן בלילה בין פעם ל 3 פעמים. בבוקר מתן השתן כ 3 פעמים. במהלך היממה קושי בהתאפקות למתן שתן. ביצוע 3 בדיקות psa בטווח שנה בין 1 ל 2.3. בעת מתן שתן לסירוגין זרם חלש הדורש ריכוז גבוהה למתן שתן. בבדיקה פיזית אצל אורולוג אין חשד לממאירות. שאלתי האם לצורך הקלת הסימפטומים המתוארים חייב ניתוח קונבציונאלי או שיש שיטות טובות ובטוחות עם מעט סיכונים לשפר מצב מתן השתן ? כמו אדים רזיום וכיוצ"ב. אגב הומלץ להתחיל דאודרט אולם איני מעוניין בטיפול תרופתי על כל השלכותיו. לתשובתך אקדים תודה

22/07/2023 | 03:40 | מאת: מישו

אבי סבל מהגדלה של הערמונית וגם דאןדרט לא עזר ממש, היה לסירוגין עם קטטר עד כדי כך. הוספנו לו ליקופן 25מג של 21 century, ופרחי צבר של חברת נוטריקאר, יוכלו להגיד שזה פלסבו, או לא, למרות שאבי כלל לא היה מודע למשמעות התוספים ולא ממש הבדיל בין תוסף לתרופה, אחרי 3 שבועות השתחרר מהקטטר, והיה שיפור ניכר במתןשתן.זה המקרה שלנו. תחשוב אם זה מתאים לך.

ניתן לבצע פעולות זעיר פולשניות או לנסות טיפול תרופתי ללא תופעות לוואי, למשל עם סיאליס 5 מג יומי

30/07/2023 | 10:50 | מאת: יחיאל

ד"ר לינדנר תודה על תשובתך. נוטל סיאליס 5 מ"ג ולאחר כיומיים החלו כאבי גב תחתון/אגן עזים, האם זו תופעת לוואי מוכרת לסיאליס ?

מנהלי פורום אורולוגיה