קטטר ונזילות שתן מחוץ לטיטול

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/07/2023 | 12:10 | מאת: דוד

שלום, אדם שיש לו קטטר והרבה בעיות של סתימות בקטטר וצורך בהחלפות תכופות (בממוצע כל 2.5 שבועות). ניקוי הקטטר לא פותר את הבעיה. יש בעיה כבר זמן מה שהמטופל מוציא שתן מצד עצמו (בלחץ שלו) ויש נזילה ביציאה מהקטטר לכיוון הטיטול אבל גם כמות גדולה מאוד שיוצאת מצד של עצמו כנראה שלא דרך הקטטר. במצב כעת הוא בעייתי - יש לו קטטר של 20 מ"מ רגיל (סיליקון לא היה מוצלח) והשתן שהוא מוציא או יוצא בנזילה פורץ מחוץ לטיטול ולמלכלך את כל הבגדים שלו (בדיוק בכיוון שהקטטר נמצא, אם הוא למעלה אז לכיוון החולצה ואם הוא למטה לכיוון המכנס). לפני שהיה קטטר לא היתה בעיה והטיטול תמיד היה מחזיק את כל השתן ולא היה דליפות מחוץ מטיטול אבל מאז הקטטר השתן יוצא בכיוון נוסף מה שגורם לבעיה שתוארה. גמילה מקטטר נוסתה בעבר ולא ממש צלח, גם לא ברור כעת אם זה רלוונטי ועל הפרק. האם יש פתרון שאפשר להציע במידה ונשאר עם הקטטר מבלי לגרום לנזילות? תודה

קטטר על חיקי, דרך הבטן

10/01/2024 | 10:11 | מאת: ניצן

בהמשך לתשובתך לגבי קטט דרך הבטן, מדובר בחולה מבוגר בן 89 מרותק למיטה עם הרבה מחלות רקע, האם קיים פתרון אחר עבורו?

מנהלי פורום אורולוגיה