טיפול בערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/07/2023 | 23:50 | מאת: בן

שלום רב, אני בן 45, סובל מספר שנים ממצב של בעיות שתן - זרם חלש, הטלת שתן דחוף, קימה באמצע הלילה להשתנה, לוקח זמן עד שמתחיל להשתין וכיו"ב. המצב בהתחלה היה סביר ועכשיו המצב מאוד מפריע לי שהחלטתי ללכת לאבחון.הרופא מצא שיש לי ערמונית מוגדלת 1.5+ והציע לי לקחת אלפוזוסין לצורך שיפור בבעיות השתן והן בבעיות זקפה שנוצרו לי עקב הערמונית המוגדלת. הוא לא ציין בפניי כל תופעות לוואי ואמר שהתרופה טובה, אך שקראתי באינטרנט ראיתי שמדובר בתרופה שמשפיעה על לחץ הדם, וכוללת תופעה של סחרחורת במעבר מקימה לישיבה, חולשה, תחושת עילפון ועוד כל מיני תופעות שהבהילו אותי. האם לאור התופעות הללו עדיף לוותר על התרופה? אני לא רוצה לקחת תרופה שאסבול ממנה לאחר מכן מדברים גרועים יותר מההפרעות בשתן...

להפרעות נשתנה בשילוב עם הפרעות בזקפה רצוי ליטול סיאליס 5 מ"ג יומי וכך ניתן להימנע מרוב תופעות הללואי ולטפל בשתי בעיות יחדיו

מנהלי פורום אורולוגיה