בדיקת ציסטוגרפיה לכיס השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/07/2023 | 13:57 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! לפני חודש ימים ביצעתי בדיקת ציסטוגרפיה לכיס השתן. להלן התוצאות: כיס השתן בעל דפנות סדירים ללא ממצא פתולוגי גס. לא הודגם רפלוקס לשופכנים. לאחר התרוקנות הודגמא שארית של חומר ניגוד בכמות בינונית בכיס השתן. שאלתי היא: 1. האם הדגמאת שארית של חומר ניגוד בכיס השתן מראה על שארית שתן בכיס השתן???? 2. מה המשמעות של המושג " הודגמא שארית שתן כמות בינונית לאחר ההתרוקנות??? 3. האם הדבר מהווה בעיה כלשהי בכיס השתן??? 4. האם הדבר מצריך המשך טיפול???? בברכה מרובה, רינה

שארית שתן, משמע בסיום התרוקנות נשאר שתן/חומר ניגוד בכיס השתן. לעיתים בגלל התנאים הלא פזיולוגים של הבדיקה, לעיתים כי כיס השתן אינו מתרוקן מספיק טוב. בכל מקרה, לא מאד חשוב או משמעותי

מנהלי פורום אורולוגיה