שאלה לגבי אבן בכלייה הימנית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/07/2023 | 02:52 | מאת: rina

שלום. לפני שבועיים היו לי כאבים ובמיון מצאו אבן בגודל שבעה מילימטר. מאז לא היו לי כאבים. השבוע בצילום רנטגן ראו שהאבן עדיין באותו מקום למרות הכדורים שקבלתי (טמסולין) והמליצו על ריסוק חוץ גופי. רציתי לשאול - האם יש אפשרות להמנע כרגע מריסוק ולהיות במעקב בלבד או שמומלץ לרסק את האבן כמה שיותר מהר? ואם מומלץ לרסק כמה שיותר מהר, האם ריסוק חוץ גופי הוא האופציה העדיפה? האם יש מחקר ארוך טווח טוב על ההשפעות של הטיפול הזה?

אם יש כאבים יש מקום לשקול טיפול ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי שנקרא RIRS יש מחקרים רבים ארוכי טווח על ריסוק חוץ גופי

מנהלי פורום אורולוגיה