קליטת PSMA ורמת הסרטן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/06/2023 | 17:12 | מאת: Dav

דר נכבד , לאור חשד ב MRI נשלחתי לPET PSMA .. בבדיקה אצלי נכתב כי "עוצמת הקליטה של PSMA בערמונית דו צדדי אינה טיפוסית לגידול שאתי " מה כוונה של המעפנח ? האם ידוע קשר בין עוצמת הקליטה של PSMA לבין מידת האגרסיביות של סרטן הערמונית? כמו כן האם בדיקת PET מסוגלת לאבחן פריצת הקפסולה ואם לא נכתב כלום בעניין אז יתכן כי לא נראית כזו? ( טרם בוצעה ביופסיה)

יש קשר מסוים בין רמת הקליטה לחשד לסרטן ומידת האגרסיביות שלו. קליטת רקע של הערמונית שכיחה, בהינתן שאין קליטה מוגברת החשד לסרטן יורד משמעותית

מנהלי פורום אורולוגיה