עליה ברמת הקריאטנין בדם

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/06/2023 | 20:24 | מאת: תמי

שלום רב, אבא שלי בן 76, סובל מאי ספיקה כלייתית קלה. סובל מלחץ דם גבוה , סכרת מאוזנת. בעקבות מדדים לא מספיק מאוזנים בלחצי הדם הוא התחיל לקחת דופלקס 5/160 פעמיים ביום שאיזן את לחץ הדם שלו. בדכ, ערכי הקריאטנין נעים סביב ה1.2 אבל בבדיקה האחרונה הקריאטנין עלה ל1.5 ואשלגן ל6 יש לציין שהוא עבר לאחרונה pet ct עם חומר ניגוד. אולי זה קשור?? בבדיקת ct לא ראו שינוי במצב הכלייתי שלו. כלומר, אין החמרה.

05/06/2023 | 11:49 | מאת: תמי

אולי זה קשור לכדור דופלקס שמעלה את הקריאטנין והאשלגן? אני ממש לחוצה. יתר הבדיקות תקינות.

רצוי להיוועץ עם נפרולוג

מנהלי פורום אורולוגיה