התאמת אנטיביוטיקה לחיידק אי-קולי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/05/2023 | 21:43 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! ביום רביעי הייתה לי ביקורת שגרתית אצל רופא אורולוג. לקראת הביקורת ביצעתי בדיקת שתן כללית ותרבית שתן. להלן תוצאות הבדיקות: בבדיקת שתן לכללית נצפו נטריטים ולוקוציטים 500. ותרבית שתן חיידק אי-קולי מעל 100.000. בזמן הביקור ביצעתי זריקה חד פעמית של אמיקצין. וטיפול אנטיביוטיקה של מקרודמטין 100 מ"ג 3 פעמים ביום למשך שבוע ימים. ולאחר מכן כדור 1 פעם ביום למשך חודש ימים. מאוחר יותר באותו היום הוצאתי תדפיס של בדיקת תרבית שתן אשר רשום חשד ל ESBL. לאחר בדיקה באינטרנט נמצא: ESBL - אינו חיידק הקלבסיאלה!!! שאלותיי הם: 1. באיזה סוג של לידר הקלבסיאלה מדובר??? 2. האם הטיפול האנטיביוטיקה שניתן לי מתאים לחיידק של הקלבסיאלה???? בברכה מרובה, רינה

ESBL משמע חיידק שעמיד לאנטיביוטיקות רבות אמיקצין עשוי חהיות יעיל רצוי לחזור על תרבית שתן

מנהלי פורום אורולוגיה