טיפול מניעתי ל uti חוזרים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/04/2023 | 10:53 | מאת: אביטל

בת 39.11 אחות במקצועי.נמצאת בטיפולי ivf. ברקע מחלת כליות כרונית מסוג igan נמצאת במעקב נפרולוגי. בנוסף סובלת מ uti חוזרים לרוב אי קולי ומס' פעמים קלבסיאלה. בעברי טיפול מניעתי פומי (צפורל ומאקרודנטין) לתקופות ארוכות אך למרות זאת היו דלקות. כעת האורולוג שעוקב אחריי ביקש שאעשה צינתור עצמי עם גארמיצין. רופאת המשפחה שלי לא מסכימה שאעשה וגם ביחידת ה ivf שבה אני מטופלת אמרו שהעדיפות היא לא לעשות זאת בתהליך עצמו וגם לא במהלך ההריון. שאלותיי הן: 1. האם אני יכולה בכל זאת לנסות שוב טיפול מניעתי פומי כגון: צפורל או מאקרודנטין? 2. האם ניתן ליטול את התרופות הללו במהלך טיפולי ivf ובמהלך ההריון מבלי לחשוש לפגיעה בעובר? אשמח לשמוע את חוות דעתכם בהקדם. תודה רבה,

לדעתי לא ניתן ליטול מאקרודנטין בנסיונות להורות, רצוי להיוועץ בנושא עם פרמקולוג קליני

מנהלי פורום אורולוגיה