ממצא. אקזופיטי בכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/04/2023 | 22:15 | מאת: בן יאיר יצחק

ערב טוב מה הכוונה לממצא אקזופיטי בכליה ימנית בגודל 1.9 סמ לקורלציה עם is

17/04/2023 | 23:18 | מאת: ירון

אקזופיטי = נגע שגדל אל מחוץ לאיבר. כאילו בולט ממנו ופולש לסביבה. זה אומר שהממצא מצריך המשך בירור והדמיה יותר אבחנתית. אם זה כל מה שנרשם, אז סביר להניח שמדובר בבדיקה שנעשתה עבור איבר שונה מהכליה כי התיאור לוקה בחסר. נגע כזה מכליה, במקרה הגרוע יכול להתאים לקרצינומה של הכליה - גידול סרטני שכיח ועל פי הגודל, ניתן לריפוי מלא עי ניתוח. בהצלחה.

אקזופיטי - בולט כלפי חוץ

מנהלי פורום אורולוגיה