כיצד אפשר להוריד חומציות בשתן?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/04/2023 | 17:25 | מאת: ראול

לדר שלום בן 55 ועם הסטוריה של אבן כליה מסוג סידן-אוקסלייט. בהמלצת דיאטנית קלינית אני שונה 3 ליטר מים ביום, כוס מים חמים עם לימון וחומץ תפוחים בבוקר ובערב, ונוטל תוספי תזונה מגנסיום-סיטרייט ופוטסיום-סיטרייט 3 פעמים ביום עם כל ארוחה. בתקופה בה הייתה לי אבן, ה PH בשתן היה 5.0, ובדיקה אחרונה, הוא נשאר 5.0 למרות כל השינויים הדיאטיים. מה אני עושה לא נכון? האם צריך לכת כדור במרשם כלשהו? האם לנסות לשתות מים עם סודה לשתייה? אני אגב לא מעשן ולא צורך חלבון מהחי (טבעוני). לא מבין מדוע החומציות לא יורדת למרות הכל. אשמח לדעת מה עוד ניתן לעשות בנידון. תודה

מאד קשה להוריד חומציות של השתן, מיותר לנסות עם לימון וחומץ. פשוט תשתה הרבה ותיקח פוטסיום ציטראט

מנהלי פורום אורולוגיה