בשבועיים האחרונים יש עצירות בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/04/2023 | 04:22 | מאת: שלמה

שלום, אני בן 38 בריא בדרך כלל פלוס מינוס אך עם לחצים בתחום הנפש. בשבועיים האחרונים יש לי תופעה חדשה שאני נותן שתן, ואז זה מפסיק, אבל אני מרגיש שעדיין נשאר עוד, אני מחכה כ-8-10 שניות ואז יכול להמשיך ואז ממשיך. בפעם הראשונה יוצא נניח בערך 85-90 אחוז, ואז עוד 10-15 אחוז. מה זה התופעה הזאת ומה אני צריך לעשות? תודה רבה

26/04/2023 | 16:27 | מאת: לא רופא

איני רופא, אבל סביר שיתחילו ברור, אבל אם יתברר לך שאין ממצאים, אני מניסיון עם אבי ראיתי שיש מצבים פסיכולגיים לשני הכיוונים, תחושות עצירה, וגם אי שליטה. עצירה בדרך כלל בלחץ אצל צעירים בדך כלל בלי בעיות מכניות בשלפוחית והערמונית, אצל מבוגרים הפוך שחרור ואי שליטה, אתל אבי היו שני המצבים, אמנם טופל עם הגדלת ערמונית, אבל מצד אחד היה שחרור מהיר, ופתאום להיפך עצירה, והחילופין היו פסיכולגיים, שחשש מעצירה עקב מצב של ניתוח שעבר זה היה דומה לסיפור העצירה שלך מלחץ. ושהיה עם שחרור ואי שליטה, גם פסיכולוגי, שהיה מתרכז בסרט או שיחה היה שוכח מהבעיה. הבנתי וגם הוא יש כלל, במה שאתה מתמקד הגוף מגיב בהתאם. כמובן צריך לשלול מצב פיסי תחילה.

לפנות לאורולוג בקופ"ח

מנהלי פורום אורולוגיה