אבן בכליה שלא יוצאת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/04/2023 | 16:02 | מאת: מיקי

שלום, אני בת 40. יש לי אבן בכליה בגודל 1-2 מ״מ. בעבר לא סבלתי מאבנים בכליות, לדעתי נגרם מהתייבשות. אמרו לי שיש לשתות רק מים מינרלים, 2 ליטר. ושהאבן תצא מעצמה תוך 4-5 ימים. כרגע אני די מושבתת בבית, משתדלת להמעיט באוקסלטים אך מפאת השימוטו יש מאכלים שאני כבר לא אוכלת מה שמשאיר תפריט מאוד דל. בנוסף הפסקתי לעת עתה מהקפה. עבר כמעט שבוע והאבן עוד לא יצאה ואני סובלת. מה אפשר לעשות?

15/04/2023 | 19:02 | מאת: מיקי

הגעתי למיון עקב כאבים וככה מצאו את האבן, בסיטי. קראתי שמומלץ אפילו לשתות 3 ליטר ביום. זה מקשה עלי כי זה אומר שלכל מקום אני צריכה להסחב עם בקבוק ענק של שני ליטר. יש לי כאבים ומתן צורך תכוף בשתן, תחושה דלקתית גם. למרות שזה נשלל בבדיקות. והאבן לא יוצאת… ולכן אני בבית כל הימים, יש לי כאבים בגב התחתון… עייפות קשה. לא הציעו לי שום פתרון חוץ ממשככי כאבים ומים על התזונה אני גיליתי לבד. יש לי גם שלשולים, לא יודעת אם זה קשור

28/04/2023 | 01:47 | מאת: פתרון

יש כדור מאוד טוב, שפעם היו נותנים, הוא מרחיב כלי דם ומשחרר אבנים תקועות. הוא מוריד קצת לחץ דם לא לקחת אם יש לחץ דם נמוך. זה כדור שנקרא , פפברין, 80מג, לקחת בהתחלה חצי, זה משחרר את האבנים וההרחבה של כלי הדם מרגיעה את הכאב. לי זה עזר מאוד. כדאי להתיעץ עם רופא וצריך מרשם. צכיר משהו היתה תקועה לו אבן בצינור השתן, וזה שחרר אותה.

28/04/2023 | 14:37 | מאת: כרמל

שלום, לי יש 2 אבנים בכליה. הבנתי שאת נמנעת ממאכלים מסויימים. אשמח לשמוע על איזה מאכלים להימנע. ומהיכן שאבת את המידע. אני קראתי כי חומץ תפוחים אורגני עוזר לפירוק האבן. אני משתדלת כל בוקר ובמהלך היום לשתות חומץ תפוחים ומקווה לשמוע בשורות טובות ב us הבא.

29/04/2023 | 09:59 | מאת: תשובה

הכדור פפברין מקל על עוויתות בבית החזה בתעוקת לב, זה היה השימוש העיקרי בכדור פעם. והוא היה עוזר גם לאח נוחות בבטן. פעולתו הרחבה קלה של כלי דם. לי זה עזר באבנים בכליות. גם תקועות וגם שנתקעו בצינור הכליות לשתן, שחררו אותם בלי ניתוח. קראי בספר התרופות בגוגל גם. זה כאמור, טיפול תרופתי ישן, שניתן למצבי אי נוחות בבטן, על ידי הרחבת כלי דם, והיה בשימוש משני לעוותות מעיים כולל עקב אבנים. אבל אם האבן תקועה בגביע ואין כאבים למה לשחרר אותה? אם היא כואבה זה סיפור אחר. להתיעץ עם רופא, תזכרי שיש סוגים שונים של אבנים, ולכן לא כל טיפול עוזר לכל אבן. מה שען הכאבים לפעמיים נוראים. בטוחים שזה כאב בטן וזה לא. תרגישי טוב. לפפברין צריך מרשם ואל תקחי מיד 80 מג. בנתחלה תנסי חצי

29/04/2023 | 10:00 | מאת: תוספת

תזהרי מחוץ תפוחים, כי זה שורף את דפנות המעי ויכול לעשות לך כיב ריבה ותרסריון. ממליצים לשתות מיץ פטרוזילה. ואבטיחים זה נראה לי עדיף.

לפנות לאורולוג

מנהלי פורום אורולוגיה